Gasklephuis

De hoeveelheid lucht die in de verbrandingskamer van een benzinemotor stroomt, wordt geregeld door een onderdeel van het luchtinlaatsysteem dat bekend staat als gasklephuis. Bij een motor met brandstofinspuiting bevindt het gasklephuis zich tussen het spruitstuk en de luchtfilterkast. De lucht stroomt in de verbrandingskamer van de motor als gevolg van de actie van het gaspedaal/het gaspedaal in de hoofdleiding.

Bij zowel gas- als dieselmotoren hebben moderne voertuigen geautomatiseerde systemen die de lucht- en brandstofstroom regelen, dit is ook het geval bij een mobilhome verkopen . Het systeem heeft sensoren die de controles van de bestuurder controleren, die dan onmiddellijk de stromen regelt.

Het gasklephuis heeft een vlinderklep (gasklepplaat), die het grootste stuk is, dat op een as draait en de luchtstroom regelt. Lucht wordt in de motor gelaten wanneer de gasklep naar beneden wordt geduwd, en wanneer de plaat wordt losgelaten, wordt de luchtstroom naar de verbrandingskamer afgeremd doordat de vlinder zich sluit. Dit proces regelt het toerental van de motor en daarmee de snelheid van de 2de hands auto

Werkingsmechanisme van gasklephuizen

Het gasklepsysteem regelt de luchtstroom, die het belangrijkste onderdeel van de vonkontsteking vormt. De gasklephuis-temperatuursensor dient in de eerste plaats om de gasklepdruk te regelen. De regeling van de lucht-brandstofverhouding en de gasklepdruk helpt bij de ontsteking van de motor om brandstofefficiëntie te genereren.

Wanneer een bestuurder het gaspedaal intrapt, wordt de luchtstroom geregeld door de vlinderklep, die vervolgens een sensor activeert die een signaal naar de ECU stuurt, waardoor de gasklep wordt geopend om meer lucht in het spruitstuk toe te laten.

Als gevolg daarvan neemt de hoeveelheid brandstof die door de injectoren wordt ingespoten toe, waardoor het motorvermogen toeneemt. De snelheid van het voertuig wordt verhoogd en het rijdt sneller.

Een gaskleppositiesensor (TPS) is verbonden met de as van de gasklepplaat en geeft informatie door aan de ECU over de gasklep, d.w.z. of deze zich in de WOT-stand (wide-open throttle), de stationaire stand (idle) of tussen beide in bevindt.

In de stationaire stand wordt de minimum luchtstroom geregeld door afstellingen en kleppen in de gasklephuizen.

Als motoronderdelen spelen gasklephuizen bijna een vergelijkbare rol als carburateurs, een oudere technologie die de luchtstroom mechanisch regelt.

Voertuigen en motorfietsen die hoge prestaties leveren, maken gebruik van meer dan één gasklephuis en hebben dus meerdere gasklephuizen. Zij kunnen in elke cilinder een afzonderlijk gasklephuis gebruiken. Voorbeelden van voertuigen met meerdere gasklephuizen zijn Ferrari’s en BMW M3 en motoren zoals de Yamaha R6.

Veel voorkomende problemen en hun oplossingen

Slijtage komt vaak voor bij zowel het voertuig als de motoronderdelen. Gasklephuizen kunnen helemaal kapot gaan, waardoor vervanging nodig is. Dit gebeurt alleen bij voertuigen met hoge kilometerstanden. Wanneer de aankoop van een andere gasklephuis, ervoor zorgen dat u het onderdeel voor uw voertuig model om de juiste compatibiliteit te garanderen
Een defecte temperatuursensor is een andere veel voorkomende bron van motoronderdelen problemen, gekenmerkt door afslaan of slechte prestaties van het voertuig. Een temperatuursensor kan falen als gevolg van slechte of defecte verbindingen en dashboard panelen, en glitchy radio’s. U moet een monteur inschakelen om dit te verhelpen
Biobrandstof geeft minder slijtage aan uw motoronderdelen en helpt de ontstekingsonderdelen te behouden. Regelmatig onderhoud van de motoronderdelen houdt uw voertuig in goede conditie en prestaties
——

Over ons

Een van de toonaangevende vertrouwde leveranciers van het Verenigd Koninkrijk gebaseerde auto-onderdelen is D2P Autoparts. Wij leveren legitieme onderdelen voor een breed scala van voertuigen, evenals een breed scala van producten. Outdoor producten zijn ook beschikbaar voor een betere wandel-en kampeerervaring.

Sommige van onze producten omvatten remonderdelen, motorkoeling onderdelen, carrosserie-onderdelen, brandstoftoevoer onderdelen, ophanging onderdelen, transmissie onderdelen, kofferbak release kabels, stuurinrichting onderdelen, A / C & Verwarming onderdelen, raam en deur onderdelen, versnellingsbak onderdelen, interieur en exterieur accessoires, onder anderen.

Autoparts-online.be biedt gasklephuizen voor verschillende modellen, zoals Audi, Skoda, Seat A1, VW, Altea, en Polo.

Schuiven naar boven